Persbericht NK Jeugdschaak t/m12 jaar

Thomas Beerdsen en Anna-Maja Kazarian winnen HiQ Invest NK Jeugdschaak t/m 12 jaar in Rijswijk

Thomas Beerdsen maakte zijn favorietenrol in de groep met 50 jongens waar, bleef dit toernooi ongeslagen en werd eerste met 8 punten uit 9 partijen. Colin Stolwijk eindigde op een punt achterstand knap op de tweede plaats, een halfje voor zijn concurrenten.

Anna-Maja Kazarian (pas 10 jaar oud!) pakte de titel op indrukwekkende wijze: slechts toen ze al kampioen was (ze startte met 8 punten uit 8 partijen) verloor ze van Olivia Meng. Olivia werd met deze overwinning tweede.

Deze vier spelers worden door de KNSB uitgenodigd voor het Wereldkampioenschap Jeugdschaak dat in oktober Griekenland zal worden gehouden.

Het Nederlands kampioenschap tot en met 12 jaar in Rijswijk werd voor de 20e achtereenvolgende keer door de Haagsche Schaakbond georganiseerd. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met sponsor HiQ Invest en de KNSB. Er waren dan ook diverse jubileumactiviteiten georganiseerd, zoals een springkussen, en drie oud-winnaars als een toernooicoach.

Veel meer informatie over het toernooi, zoals de einduitslag, sfeerverslagen (met foto’s), een overzicht van de prijswinnaars, het toernooibulletin en natuurlijk de partijen zijn te vinden op de website van het toernooi

Namens het organisatiecomité,

Ted Barendse

Toernooidirecteur Nederlands kampioenschap tot en met 12 jaar

015-2141753

06-42140566

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.