pionnenplaag in Nijmegen

schaakbeeld 12, zaterdag 22 mei

pionnenplaag in Nijmegen

Er is sinds kort een pionnenplaag in Nijmegen. Vooral in het centrum en in oost.

Het komt waarschijnlijk door het SMB-terrassenschaaktoernooi dat onlangs op de terrassen van de Waalkade gehouden is.

In de buitenlucht zijn toen een paar pionnen ontsnapt en door het mooie weer van de laatste tijd hebben ze zich razendsnel voortgeplant.

Nou zit ik, en een groot deel van mijn straat, met de ergernis en de overlast.

In mijn kelder zit sinds deze week een nest. Vervelend, je schrikt er van als je de keldertrap af komt en je ziet de pionnen wegschieten achter het fietskarretje en de rommeldozen. Ze komen af op het schaakbord dat daar toevallig staat of ze ruiken oude beschimmelde schaaknotatieboekjes die in de oud papierdoos liggen.

Ik vind het niet hygiënisch en bestrijd ze actief.

Vergif strooien doe ik niet want dat vind ik akelig. Ik gebruik de ouderwetse klapval. Als lokaas gebruik ik stukjes notatiepapier. Gisteren ving ik een bruinzwarte pion. Ik hoop dat ik nu van ze verlost ben. Mijn betweterige buurman schudt het hoofd en zegt stellig, met nauwelijks ingehouden leedvermaak,..“helaas, als je ze eenmaal hebt kom je er nooit meer van af”…

Mijn vrouw vindt het zielig voor de pionnen en zegt; “laat ze toch, ze doen toch niks kwaads”.

Ik weet dat zo net nog niet. Ze houden mij met hun aanwezigheid uit mijn slaap, ik denk teveel aan hun geloop en getrippel en krijg hoofdpijn van het piekeren over hun gedoe daar onder in de kelder.

Ik kijk het nog een tijdje aan, als ik volgende week nog niet van ze verlost ben bel ik een gespecialiseerd bestrijdingsbedrijf. Weet iemand een goed adres?

Frans

volgende aflevering schaakbeeld: rokade

alle afleveringen schaakbeeld; www.smb.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.