Unieke historische schaakinformatie ONLINE!

Vanaf vandaag staat er bij de Koninklijke Bibliotheek in De Haag een deel van de unieke historische schaakinformatie ONLINE uit de Nederlandse kranten vanaf 1618 tot 1995. Vandaag wordt deze nieuwe website gelanceerd. Klik hier.

De Koninklijke Bibliotheek wil alle Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften vanaf 1470 digitaliseren. Daarnaast moet er één digitale bibliotheek komen die voor iedereen via internet toegankelijk is. Dit staat in het beleidsplan 2013 van de KB.

De oudste (bewaard gebleven) krant van Nederland uit 1618 behoort tot de eerste lichting kranten die op de nieuwe website beschikbaar is. De KB digitaliseert een omvangrijk deel van alle landelijke, regionale, lokale en koloniale kranten en vanaf vandaag is het eerste deel daarvan, EEN MILJOEN PAGINA’s, voor iedereen toegankelijk op de website.

De komende achttien maanden worden de overige ZEVEN MILJOEN PAGINA’s in etappes aan de website toegevoegd.

Er komt een schat aan informatie beschikbaar voor de ware schaakliefhebber en Schaaksite.nl zal hierover regelmatig berichten. Veel surfplezier op deze nieuwe site!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.