Groene Hart Jeugdcup

Klim-Op wint de Groene Hart Jeugdcup!

v.l.n.r. Kampioensteam Omar Gomez, Lola den Dunnen, Wang Yang en Robin Lecomte

Op vrijdagavond 28 mei werd in Berkel in de speelzaal van 3-Torens de finale van de Groene Hart Cup gespeeld. Na zes spelavonden verdeeld over het hele seizoen was het nu tijd voor de ontknoping.

Sc Messemaker, sv Krimpen, sv Spijkenisse en Klim-Op hadden zich in de hoogste poule geplaatst. Het hele seizoen hadden Messemaker en Klim-Op gestreden om de koppositie. Op deze laatste avond liep het anders. Messemaker liet het toch wel afweten. Zij begonnen met een desastreuze 4 – 0 nederlaag tegen Spijkenisse. Klim-Op wist Krimpen a/d IJssel met 3 – 1 te verslaan. In de tweede ronde moesten Klim-Op en Spijkenisse het tegen elkaar opnemen. Het werd een spannende wedstrijd, al zou de 4 – 0 voor Klim-Op dat niet zeggen. Vooral de strijd aan bord 1 tussen Robin Lecomte (Klim-Op) en Ricky Schaap (Spijkenisse) was enerverend. Robin offerde erop los en wist de partij in zijn voordeel te beslissen. In de laatste ronde had Klim-Op aan een gelijkspel tegen Messemaker genoeg om de Groene Hart Cup voor de vijfde keer binnen te halen. Het werd zelfs meer, want met 3 – 1 won de Klim-Op. Robin won op bord 1 vrij gemakkelijk van Wouter Schönwetter. Alleen Wang Yang moest het punt afstaan aan Mustafa Yilmaz, Omar Gomez won van Jelle Hondelink en Lola den Dunnen won nu eindelijk eens van Lotte van der Wouden.

Lees meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.