Amerikaans Kampioenschap Jeugd en Dames

Vandaag start het Amerikaans Kampioenschap voor de Jeugd en de Dames. Het zijn gesloten kampioenschappen die georganiseerd worden door de St. Louis Chess Club. Bij dit kampioenschap is er ook Nederlandse inbreng. Voor de live borden werd de hulp ingeroepen van de Nederlandse Schaakbond en Ad Bruijns werd afgevaardigd. Ad is voorzitter van De Pion Roosendaal en van de Noord-Brabantse Schaakbond. Hij is een echte kenner op het terrein van live verslaggeving van schaakpartijen. Eerder was Koos Stolk al in Amerika geweest voor een live verslaggeving. Koos kon echter niet opnieuw twee weken vrijmaken.

De partijen komen ook op PlayChess en je zult zien op de toernooisite dat ze daar ook SwissMaster gebruiken. Dat heeft Koos ze geleerd. Ad Bruijns schrijft verslagjes op de website van De Pion.

Toernooisite

Live games

PGN

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.