SV Sliedrecht wordt 75 jaar en is nog springlevend!

 

In het jaar dat Max Euwe wereldkampioen werd , nu 75 jaar geleden, werden er veel schaakverenigingen opgericht. Een van die verenigingen is de ‘SV Sliedrecht’,op 18 november 1935 opgericht als dam- en schaakvereniging. In ‘Baggercity’ laten ze er geen gras over groeien. Zij werken aan de voorbereiding van een grootse schaakmanifestatie. En dit kun je aan deze dames en heren, jongens en meisjes uit Sliedrecht wel overlaten. Net als 5 jaar terug zullen er in de verschillende zalen van zalencomplex ‘De Lockhorst’ in Sliedrecht veel schaakactiviteiten gaan plaatsvinden. Noteert u zaterdag 13 november 2010 alvast maar in uw agenda, want iedereen is welkom om dit schaakfestijn mee te maken.

De Lockhorst, waar heb ik dit meer gehoord?

Nu zult u denken ‘De Lockhorst’ daar heb ik toch meer over gehoord en gezien. Ja, dat klopt! De verschillende boeken van ‘De Leeuw’, zwart of wit, zijn hier in de loop der jaren ten doop gehouden. Het laatste feestje was toen ‘New in Chess’ een bijgewerkte De Zwarte Leeuw uitgaf zowel in het Nederlands als in het Engels. In vooraanstaande boekwinkels in New York kunt u deze Engelse editie in de schappen vinden. Bijzonder is dat de opbrengsten van deze boeken weer zijn aangewend voor de schaakjeugd in Sliedrecht!

Klik hier voor De Zwarte Leeuw.

Ook dit jaar zijn kosten noch moeite gespaard. Een kleine greep uit de activiteiten.

Website Schaakmanifestatie SV Sliedrecht

Er is een nieuwe website gelanceerd met gedetailleerde informatie over alle activiteiten van het 75-jarig jubileum feest. Klik hier.

Jubileumboek

Een 75-jarig jubileum zonder jubileumboek kan natuurlijk niet in Sliedrecht. Hoofdredacteur Jerry van Rekom is aan de slag gegaan en zal een prachtig jubileumboek presenteren. Iedereen kan hierop inschrijven. Een ieder die het clubblad kent, iedere uitgave is een boek op zich, weet dat succes verzekerd is. Het jubileumboek zal ca. 300 pagina’s bevatten.

Reünie

De organisatie is nog op zoek naar belangstellenden en naar adressen van oud-leden, die de reünie willen bezoeken. Oud-leden zullen korting krijgen op het jubileumboek. Oud-leden of andere belangstellenden voor de reünie kunnen hun adres reeds doorgeven aan de organisatie en wel via de mail: , zodat ze een officiële uitnodiging kunnen ontvangen.

Simultaans met Jan Timman ent Zhaoqin Peng

Jan Timman is een graag geziene gast in Sliedrecht en heeft er al verschillende simultaans gegeven. Zhaoqin Peng, de 12-voudige dameskampioen van Nederland, zal een simultaan verzorgen voor de jeugd.

Twee exposities

Er zijn twee exposities te bezichtigen. De eerste gaat over de historie van de SV Sliedrecht en de tweede wordt verzorgd door de Motiefgroep Schaken.

Toernooien

Aan toernooien wederom geen gebrek. Er komt een kampioenentoernooi, een rapidtoernooi , een jeugdtoernooi en een snelschaaktoernooi.

Schaakproblemen/Winkeliersprijsvraag

Er komen presentaties door Henk Prins en Henk Legrand over kennismaking met schaakproblemen, er komt een oploswedstrijd en de Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden zal die dag haar najaarsvergadering in ‘De Lockhorst’ houden.

In de etalages van de Sliedrechtse winkels treffen we weer schaakproblemen aan en goede oplossingen dingen mee voor prachtige prijzen.

Dé Schaakstad van Nederland wordt ...

Het wordt stil die zaterdag in Schakend Nederland, behalve in Sliedrecht want dat is dé schaakstad van Nederland die dag. Jammer dat we nog tot 13 november moeten wachten, maar gelukkig hebben we nog de nieuwe website waar we het nieuws en de actuele informatie over de schaakmanifestatie op de voet kunnen volgen.

Tot ziens op 13 november in Sliedrecht!

1 Reactie

  1. Avatar
    HenkPrins 05 augustus 2010

    Bedankt Teun voor dit uit het hart gegrepen verhaal!

    Succesformule voor de springlevende vereniging is het woord "gezelligheid". En gezellig zal het worden op 13 november. De partij- en de probleem-schaker houden familiereünie in de gezellige Lockhorst zalen. Dit mag een schaakliefhebber niet missen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.