Persoonlijk Kampioenschap Noord-Brabantse Schaakbond

SV De Pion uit Roosendaal organiseert dit jaar voor de tweede keer het Persoonlijk Kampioenschap van de Noord-Brabantse Schaakbond. Het toernooicomité onder leiding van toernooidirecteur Ger IJzermans is al enkele maanden bezig met de voorbereiding. Zo is er een speciale website gemaakt voor dit kampioenschap waar alle informatie is te vinden en waar ook ingeschreven kan worden.

Evenals vorig jaar wordt er gespeeld op het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Het JTC stelt haar locatie gratis ter beschikking. Dankzij hoofdsponsor LBV is het prijzengeld nog beter dan vorig jaar. In de hoofdgroep is er 1000 euro te verdienen voor de winnaar. Voor de hele organisatie heeft De Pion eigenlijk geen financiële middelen nodig. De arbiters, de live borden en de catering kosten samen 0 euro. Daarom kan het inschrijfgeld (15 euro) laag gehouden worden en kunnen we met relatief beperkte middelen een mooi toernooi neerzetten.

Vooral uniek is dat een groot aantal sterke spelers gratis ondergebracht wordt in Hotel Bastion op vijf minuten lopen van de speelzaal. Dat is mogelijk dankzij sponsors die één of meerdere hotelarrangementen vergoeden. Er staan nu tien namen van bedrijven maar het zullen er vast nog meer worden. Hoezo is het moeilijk sponsors te vinden?

De A-Groep is alleen toegankelijk voor leden van de NBSB. De lagere groepen staan open voor iedereen die het leuk vindt een weekendje te schaken.

Kijk op www.pknbsb.org voor alle informatie over het Persoonlijk Kampioenschap van de Noord-Brabantse Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.