BDO: verslag 6e ronde

Schrijver dezes kwam laat in de middag een kijkje nemen en zag als eerste clubgenoot Bart al aan een witbier. Een snelle remise met Miguoel en opladen voor de pot met Manuel. Daarna kreeg ik René Olthof in het oog die met een fraaie camera wat plaatjes probeerde te maken. Hij was ruim op tijd op Haarlem station, maar het was niet gelukt met de bus, om 1 uur in de speelzaal te verschijnen. Uiteraard weerhield arbiter Joost Jansen hem na de eerste 10 minuten ervan nog foto’s te maken.

Toen viel mijn oog op de partij van Manuel tegen Tex. Tot mijn verbazing stond de koploper er niet zo best voor en toen Bart ook nog een paar winnende varianten voor Tex opdreunde, was duidelijk dat Tex voor een verrassing ging zorgen. Tex op 4½ en nog 1½ te gaan voor zijn eerste IM-norm.

In de speelzaal blijkt meer dan een handjevol mensen om het bord van Maxim en Robin te staan. En snel is duidelijk waarom. Robin heeft een stuk meer en ik vermoed een grootmeesterlijke truc via de zwarte velden, maar die is er niet. Ook hier een nederlaag voor de koploper. Robin op 4 en nog 2 punten nodig tegen respectievelijk Peng, Reinderman en Flumbort voor de GM-norm. Niet echt een eitje. Alexander Markgraf is echter nog steeds het dichts bij voor een norm. Na zijn remise met Robert volstaat 1 uit 3.

In het Open behoudt Frank Erwich de leiding na een remise met Chris de Saegher. De andere topborden blijven ook onbeslist en dus blijft de voorsprong een halfje.

Morgen weer een nieuwe frisse verslaggever, die er hopelijk iets meer uitperst dan ik.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.