Go for grandmaster !

In België gaat het niet zo goed met de Belgische schaakbond, het wordt daar nog erg spannend de komende weken als ik het moet geloven. Ze hebben een groot probleem vanwege de fraude die gepleegd is door de penningmeester van de Belgische schaakbond. Hij is er vandoor met 100.000 euro. Vanwege de ernstige financiële problemen moet er gevreesd worden voor het voortbestaan van de Belgische bond. Maar begin september horen we er meer over.

Het gaat wel goed met de Belgische jeugdspelers. Die worden meer en meer succesvol en er komen enkele mooie initiatieven om die jeugdspelers nog beter te maken. Zo is er een stichting opgericht om Belgische jeugdspelers klaar te stomen voor grootmeester. De afgelopen week is de website www.goforgrandmaster.be gelanceerd waarover je er meer kunt lezen. Maar ook Inventi heeft plannen om enkele sterke jeugdspelers door gerenommeerde buitenlandse grootmeesters te gaan laten trainen. Tenslotte kondigde ook de Antwerpse Schaakkring aan dergelijke plannen te hebben. In Nederland zijn er momenteel 24 grootmeesters en in België slechts vier. Dat verschil is te groot en daar moet wat aan gedaan worden volgens onze Belgische schaakvrienden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.