De openbaring van Roderer

Schrijver: de Argentijn Guillermo Martinez

Oorspronkelijke titel :Acerca de Roederer

Vertaling uit het Spaans door Peter Valkenet,

140 pagina’s, hard cover, gebonden

prijs 15,95 euro,

ISBN 9789056723330

Beschrijving

Hoe diep is de afgrond van de intelligentie?

Een ongewone schaakpartij tegen medeleerling Gustavo Roderer, onlangs neergestreken in Punto Viejo, brengt de zelfverzekerdheid van de anders zo zegenrijke ik-verteller aan het wankelen. Hoewel hij zelf hoogintelligent is, moet hij onder ogen zien dat hij niet is opgewassen tegen de intellectuele onverbiddelijkheid van Roderer.

Maar ondanks zijn afgunstige bewondering beseft de ik-verteller dat zich een tragedie ontvouwt: want terwijl hij zich meer en meer stort in wereldse zaken – vrouwen, reizen, carrière, de Falklandoorlog – ziet hij hoe Roderer zich steeds verder van het leven verwijdert, in de hoop zijn eenzame waagstuk te voltooien: een poging om de essentie van het absolute weten op het spoor te komen.

Een bejubelde roman over het tragische duel tussen twee jonge mensen, wier bovenmatige intelligentie hen in dimensies brengt waar voor het leven geen plaats is.

In samenwerking met Uitgeverij Signatuur (onderdeel van A.W. Bruna) verloten we onder onze bezoekers tien exemplaren van De openbaring van Roderer. Iedereen die in aanmerking wil komen voor dit boek kan een E-mail sturen naar . De termijn van inzenden sluit op 31 oktober 2010. Hiermee willen we onze traditie voortzetten om de te bespreken boeken ook te verloten onder onze bezoekers.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.