Rick van der Pluijm wint 1-e HR schaaktoernooi

Rick van der Pluijm wint allereerste HR schaaktoernooi

Sinds woensdag hebben we een schaakkampioen op school rondlopen. Rick van der Pluijm, student facility management, heeft het allereerste Hogeschool Rotterdam schaaktoernooi gewonnen.

Aan het toernooi deden studenten en medewerkers mee, variërend van ervaren club- en toernooischakers tot mensen die de regels nog maar net geleerd hadden.

Het eerste schaaktoernooi van de Hogeschool Rotterdam moest dan ook een gezelligheidstoernooi worden, zei organisator Gosse Romkes van te voren. En het is ook wel gezellig, met veel rumoer en gelach tussen de wedstrijden door. Maar dat houdt snel op zodra er geschaakt wordt. Als de deelnemers aan het spelen zijn hoor je alleen het regelmatige getik van de schaakstukken en het gehamer op de schaakklok.

Hoge opkomst

Gosse Romkes is erg te spreken over de opkomst voor het toernooi. ‘Er zijn veel meer deelnemers dan we hadden verwacht. En dan te bedenken dat er ook nog een paar verhinderd waren.’ Ook het grote aantal vrouwen noemt hij uniek voor een schaaktoernooi. ‘Zes vrouwen op 22 deelnemers, die verhouding halen de meeste toernooien niet.’

Voor een gezelligheidstoernooi is het tijdens het schaken wel erg stil. De meesten zeggen ook gewoon voor de winst te gaan, zoals bijvoorbeeld Said Ofiani. Deze 22-jarige student autotechniek schaakt normaal af en toe met zijn vader, maar hij schreef zich gelijk in toen hij zag dat er een schooltoernooi was. ‘Ik heb alle potjes uiterst serieus genomen. Ik hou nu eenmaal meer van winnen.’ Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.