Sadler wint IJsseltoernooi in Krimpen

Matthew Sadler winnaar 34e IJsseltoernooi 2010

Krimpen aan den IJssel, 18 september 2010

Weer een spannend toernooi wat Schaakvereniging Krimpen dit jaar neer zette, nu met verschillende sponsors, met 120 deelnemers in verschillende categorieën een toernooi waar de organisatie trots op kan zijn!

De hoofdgroep was sterk bezet met 3 GM-ers, Matthew Sadler, Erik van den Doel en Predrag Nikolic, verder Martin Martens (IM) en Bonno Pel (FM). In de voorlaatste ronde had Sadler 1 punt voorsprong genomen op Ron Wagenaar, deze moest tegen Bonno Pel een punt scoren om een gedeelde eerste plaats te halen als Matthew Sadler zou verliezen van Erik van den Doel. Wagenaar probeerde echt alles uit de kast te halen, remise was binnen handbereik, maar niet voldoende om in de hoogste regionen te eindigen, dus tot het gaatje gaan en dan maar verliezen, wat ook gebeurde. Van den Doel stond wat beter, kon de winst niet pakken en op het vallen van de vlag leek Sadler mat te geven, maar zijn vlag viel net op dat moment, derhalve remise, Erik had alleen nog maar de koning! Uiteindelijk was hij het die de kampioen het enige halfje afhandig maakte. Lees meer……

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.