BSG start met 9-klapper

We mogen weer! Na alle toernooien van afgelopen zomer, is gisteren het competitiegeweld weer losgebarsten en werd de eerste ronde van de KNSB-competitie gespeeld. Voor BSG begon dat met een kleine massakamp tegen Utrecht, het eerste speelde tegen Utrecht 2, terwijl BSG 2 het tegen Utrecht 3 opnam.

In vergelijking met vorig jaar zijn er 2 wisselingen. Coen van der Heijden en Peter Drost zijn in BSG 2 gaan spelen, daarvoor zijn Robert Ris (overgekomen van Groningen) en Frans Borm (de sterkste bridger onder de schakers) voor bijgekomen.

De krachtsverschillen in de eerste klasse A zijn wat groter dan vorig jaar. BSG is op papier het sterkste team (gemiddeld 2309) en heeft daardoor de simpele doelstelling om te promoveren. De meeste concurrentie zal komen van Purmerend (versterkt met Dimitri Reinderman), Philidor Leeuwarden en Unitas. Sopsweps, Dr. Max Euwe (Enschede) en De Eenhoorn zijn vooraf de middenmoters terwijl Utrecht 2, SMB en De Wijker Toren het degradatiespook zullen vrezen.

Net als vorig jaar werd de aftrap van het seizoen gegeven tegen Utrecht 2. Vorig seizoen werd met 8,5 – 1,5 gewonnen. BSG was op volle oorlogssterkte, Utrecht 2 moest het zonder 2 sterke spelers doen (Vincent Diepenveen en Gilbert Vrancken) Gezien de elo’s van beide teams mocht een 7,5 – 2,5 overwinning verwacht worden.

De middag begon vrij rustig. Henk van der Poel kwam snel remise overeen met zijn tegenstander, die zoveel afruilde dat er geen muziek meer in de stelling zat. Die remise werd niet zo veel later gevolgd door een remise van Jesper de Groote, die na pionwinst in de opening, afruilde na lopers van ongelijke kleur en vervolgens ook nog de pion teruggaf, waarna ook hier de remise een feit was. Ook Lars Ootes leek op remise af te stevenen. Zijn tegenstander wou in een betere stelling herhaling van zetten aangaan, maar overzag daarbij dat hij een vol stuk cadeau deed. Daarmee was de vredelievendheid op deze burendag 2010 echter wel voorbij.

Lees Meer op de site van BSG Bussum

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.