Messemakers Vlaggenschip "kopje onder" bij sterk opererend HWP Haarlem

Beide teams hebben zich vorig seizoen in de tweede klasse gehandhaafd Het Witte Paard Haarlem in B en Messemaker in C. In de wandelgangen liet HWP Haarlem er geen twijfel over bestaan om ambities te hebben voor een hoge klassering dit jaar, misschien wel een kampioenschap met de daarbij horende promotie. De start was in ieder geval goed, bij de onderste drie borden wist Messemaker nog 2 punten te scoren en na bijna 6 uur spelen kon de jarige Peter Ypma (hij werd vandaag 18 jaar) het laatste halfje binnen halen. Bij de topborden ging het mis, Ben van Geffen had het zwaar tegen Bart Gijswijt, Ed Roering liet de kans op remise liggen en RenĂ© DuchĂȘne wist met de 50 zettenregel wel raad (paard loper) tegen Koning. Voor Peter Scheeren (IM) leek een overwinning binnen handbereik, maar door een onnauwkeurige zet nam zijn tegenstander het initiatief over en moest zijn eerste verlies partij van de laatste jaren incasseren.

KNSB arbiter bij HWP Haarlem versus Messemaker 1847 1: Sacha Valster

Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.