Persbericht 47e Schaakfestival Groningen

Nu de eerste schaatswedstrijden van het seizoen weer zijn gereden komt ook het 47e Schaakfestival Groningen weer snel dichterbij. Voor het 47e opeenvolgende jaar wordt eind dit jaar in de Kerstvakantie in Groningen volop geschaakt. Honderden schakers verzamelen zich dan voor het Schaakfestival Groningen 2010, dat plaatsvindt van 21 t/m 30 december (traditioneel met een rustdag op Eerste Kerstdag).

Ook dit jaar is er wordt er weer een sterk bezet Open Toernooi georganiseerd dat tot de sterkst bezette toernooien van Nederland gerekend mag worden. Veel grootmeesters en jeugdige talenten uit alle windstreken zullen gedurende 9 dagen de strijd aangaan.

De verrassende, pas 14-jarige, winnaar van vorige jaar Ilya Nyzhnyk uit de Oekraïne zal dit jaar zijn titel verdedigen en ongetwijfeld weer veel schaakliefhebbers versteld doen staan van zijn jeugdige schaakkracht.

Andere publiekstrekkers zijn onder andere de Fries-Groningse grootmeester Sipke Ernst, houwdegen Friso Nijboer en jeugdtalent Robin van Kampen. Ook voormalig jeugdwereldkampioenen Zaven Andrasian uit Armenië en Abhijeet Gupta uit India mogen tot de kanshebbers worden gerekend.

Maar ook voor de gewone club- en huisschaker worden er in de Kerstvakantie de nodige schaakactiviteiten georganiseerd. Er zijn de 9 daagse amateurgroepen en vanaf 2e Kerstdag vinden de traditionele Minitoernooien weer plaats. Deze groepen worden op speelsterkte ingedeeld dus ieder kan op zijn eigen niveau een leuk en gezellig toernooi spelen. Voor de jongste jeugd wordt op maandag 21 december weer Het Grand Prix jeugdtoernooi georganiseerd.

Naast al deze officiële activiteiten is er weer er een goed gevuld nevenprogramma.De bekende commentaarsessies, simultaanseances, het SISSA-snelschaaktoernooi en het Café Atlantis after chess vinden ook dit jaar allemaal weer plaats.

Het toernooi vindt weer plaats in het Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (Blauwborgje 16, 9747 AC Groningen). Alle informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.schaakstadgroningen.nl.

Schaken in de kerstvakantie? Er gaat niets boven Groningen!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.