Live and kicking

Met samengeknepen billen op m’n werk gekeken of we live gingen vandaag. Er zijn tenslotte altijd van die zeurpieten die op hun sjieke forums meteen klagen als ze niet direct voorgeschoteld krijgen wat hen is beloofd. (je kan ook gewoon naar Wijk aan Zee komen…denk ik dan gemakkelijk) Maar we willen als toernooi ook gewoon doen wat we beloven. Gelukkig was het lek gauw boven en onze IT-tijger André wist op afstand de hier aanwezige hulp IT-ers de juiste weg te wijzen. Een zucht van verlichting ging door de schaakwereld. Alle aandacht weer gericht op het schaken.

Op papier weer mooie partijen vandaag. Zou Sjoerd het “debacle” van gisteren te boven zijn? Zou Enrico zich weten te vermannen? De partij tussen Arun en Dariusz beloofde het meest, maar eindigde in remise. Eigenlijk was dit een mooie pot voor de slotronde geweest. Wellicht terecht. Oordeel zelf maar. Twan kon helaas zijn frisse start van gisteren geen gevolg geven. Oleksandr bleek even een maatje te groot. Datzelfde ging op voor de arme Enrico die een gemotiveerde Roeland tegenover zich trof. Ook Lars moest het onderspit delven. De nestor van het gezelschap, Piet Peelen, speelde een keurige partij. Komt toch de vraag boven: wat is er met de jonge Lars Ootes aan de hand? Een vroegtijdige vraag wellicht, maar toch.

Gisteren had deze jongeman toch al het geluk van de wereld tegen Sjoerd. Het verloop van het toernooi zal het uitwijzen. Aan de andere kant lijkt Sjoerd een beetje de schlemiel van het toernooi te worden. Voor de tweede opeenvolgende keer een betere stelling, wellicht gewonnen, uit handen gegeven. Met helaas niet het halfje wat hij toch zeker verdiend had. Na twee ronden toch wel wat verrassende koplopers: Roeland Pruijssers en Sahaj Grover, allebei 2 uit 2. Maar…nog 7 ronden te gaan en vele mooie partijen in het verschiet. Tot morgen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.