Van ouwe lui en verrassend schaak

Druk op de weg, dus ik was helaas te laat om mee te maken dat Twan Burg weer als eerste klaar was. En verdorie….weer verloren! De zo glorieuze winnaar van vorig lijkt toch wat van slag. Het zal toch niet liggen aan het feit dat hij boven de speelzaal bivakeert? Maar goed, toen ik de speelzaal betrad werd de schijnbare rust slechts onderbroken door de luidruchtige analyse van 3 wat oudere stuurlui met een biertje en de zwijgzame Bert Kisjes aan de koffie.

En weer gonsde het door het gezellig verwarmde café de Zon: Sjoerd staat niet beroerd…Maar dat hebben we afgelopen twee dagen meer gehoord…en de afloop gezien. Enrico Blees zit tegenover me en voorspelt niet veel goeds voor onze Plukkel. Ja…Enrico is ook al klaar en heeft met verve een halfje veroverd op Oleksandr Sulypa. Mooi resultaat! De jonge Blees is hier terecht best tevreden mee! Eindelijk van die hatelijke nul af en wie weet wat zo’n uitslag doet met een mens. De opmars van de jonge Sahaj Grover lijkt even gestuit.

Piet Peelen wist in een mooie partij ook hier het buitenlandse halfje in de warme Amsterdams handen te houden. Wellicht had er meer in gezeten als de gemeente Beverwijk zo vriendelijk was geweest de weg naar Wijk aan Zee duidelijk aan te geven. Door de opbreking in Beverwijk, zonder opgave van hoe om te rijden, arriveerde Piet later aan het bord dan gewenst was. Ondertussen is in de speelzaal de spanning te snijden. De eerste verlossende geluiden dringen langzaam tot het voorcafé door: Sjoerd heeft een zwaar bevochten remise behaald tegen de jonge Poolse Grootmeester Dariusz Swiercz. Parbleu..geen sinecure! De laatste partij dan maar……drama voor Roeland Pruijssers! Een afgrijselijke blunder van deze sterke IM betekende een vol punt voor de jonge Lars Ootes. Ook het leven van schakers gaat niet over rozen blijkt maar weer.

Tot morgen maar weer.

Dennis

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.