Volle mep voor Amstelveen in 3e KNSB-ronde!

Zes matchpunten voor Amstelveen!

In Sas begint inderdaad de victorie!

Groot succes voor A1. In het verre Sas van Gent werd de huizenhoge favoriet Sas van Gent verslagen. Een uitgebreid verslag zal stellig volgen. Hier alvast een eerste impressie, afgeleid uit de gegevens op de site van HWP Sas van Gent.

Een beetje gelukkig was het wellicht wel, maar toch. Nederlagen van Paul-Peter Theulings en Bram ter Schegget werden knap weggepoetst door Matthew Tan en Dennis Brouwer. Jelmer Sminia en Tobias Kabos speelden remise, iets waar Lody Kuling ondanks een plusje uiteindelijk ook in moest berusten. Captain Sander Los tracteerde zijn opponent op een van zijn kant zeer zeldzaam remise-aanbod. Dat werd zowaar nog geweigerd ook, waarna Sander een stuk cadeau kreeg. Hetzelfde verhaal bij Kevin Tan, hij kreeg zelfs een toren in de schoot geworpen. Dat Sybolt Strating het niet redde was daarna nog slechts van statistisch belang. Een geweldige opsteker voor A1!

Felbevochten zege A2 bij VAS 2

Het was de hele wedstrijd spannend, maar ditmaal vielen de uitslagen dan eens een keertje net wel onze kant op. De start was een beetje vals, want Jonathan Tan was naar het voormalige lokaal van VAS afgereisd en kwam daardoor pas na 40 minuten binnen. Vervolgens ging er iets mis op een lange diagonaal en kwam hij twee pionnen achter. Die schade bleek helaas niet meer te herstellen. Bij Eric Roosendaal werd hier en daar wat geruild en mondde alles uit in een kalme remise. Bij Jeroen Schoonackers was er meer opwinding. De tegenstander offerde een stuk voor veel activiteit maar koos toch maar een zetherhaling. Jeroen kon op winst spelen maar vertrouwde de zaak niet erg en nam het halfje mee naar huis. Inmiddels zag het op veel borden aardig uit. Jan Helsloot had zijn tegenstander in de problemen gebracht en had voortdurende druk en veel tijdvoordeel. Esther de Kleuver had een pion op h7 gegapt en stond duidelijk beter en ook bij Christopher Brookes leek er een plusje te zijn. Bij Harold de Boer leek de stand remise-achtig en bij Dirk Goes was de stand zeer onduidelijk.

Richting tijdnood gebeurde er natuurlijk weer van alles. Jan ving eerst al bijna een dame en hoewel zwart ontsnapte kon hij in hoge tijdnood de zaak niet meer bij elkaar houden en dus scoorde Jan de gelijkmaker. Esther speelde vol op winst en stak een stuk in de zaak – eeuwig schaak was er minimaal. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.