Toren

Ik las onlangs dat het Hoogovens toernooi niet meer Corus schaak toernooi heet, maar Tata Steel chess tournament. Volgens mij gaat half schakend Nederland nog steeds naar de Hoogovens in Januari. Het is net als met de Amstelcup. Het is en blijft de KNVB beker en zo hoort het ook. Tata Steel is sedert een jaar of vier eigenaar van Corus en daardoor ook weer van onze eigen Hoogovens. In India zal Ta Ta best wel goed klinken, maar in de Westerse wereld denken wij toch eerst aan baby’s. Daardoor mist het de kracht die bijvoorbeeld wel doorklinkt in Tatra, Oost Europees producent van onder meer trams. Tata produceert geen trams, wel vrachtauto’s vooral voor de binnenlandse markt.

Tata is geen verzonnen naam, het is de familienaam van de oprichters. En de hoogste baas is nog steeds een Tata. De familie Tata behoort tot de rijkste mensen van de wereld. Hun thuisbasis is Mumbai en daar hebben zij gezelschap van een nog rijkere familie, Ambani. We hebben het hier dan over de op drie na rijkste persoon van deze aardbol.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.