NK Rapid Jeugd 2010

Twee Ereplaatsen voor de Klim-op op NK Rapidschaak!

Voorgrond: v.l.n.r. Lucas Nguyen en Kevin Nguyen;

daarachter v.l.n.r. Joost Jan Pannebakker, (meester Jan) Wang Yang en Soma Calbo.

Zaterdag 27 november werd in de Technische Universiteit van Eindhoven het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor de jeugd gehouden. Van schoolschaakvereniging Klim-Op uit Capelle a/d IJssel deden er zes denkhoofden mee. Rapidschaak betekent, dat iedere speler 20 minuten bedenktijd krijgt op de klok.De hele jeugdschaakelite was in Eindhoven aanwezig. Tussen al dat schaakgeweld doen de jeugdschakers van de Klim-Op al vele jaren in de top mee.

Ook dit keer deden de Klim-Oppers weer van zich spreken! In de leeftijdscategorie 2001 streed Kevin Nguyen mee om de ereplaatsen. Uiteindelijk werd hij met 7 punten uit 9 partijen heel fraai tweede. Joost Jan Pannebakker schaakte in de leeftijdscategorie 2000 en werd daar met 6,5 uit 9 mooi derde. Ook de andere Klim-Opdenkhoofden schaakten een goed toernooi. De pas 6-jarige Lucas Nguyen scoorde in de categorie 2002 nu al 6 uit 9. Een groot talent, want hij kan in deze categorie nog twee jaar meedoen. Soma Calbo, die in de categorie 1998 uitkwam, kwam tot 5,5 uit 9. Wang Yang haalde 5 uit 9 in de categorie 1999 en Quintin Raemaekers scoorde in dezelfde categorie 3,5 uit 9. We kunnen dan ook tevreden terugkijken op mooie resultaten op dit NK. Voor alle uitslagen: klik hier…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.