PERSBERICHT SBSA Jeugd Ontmoet Meesters 2011

(Foto SBSA)

Ambitieuze jeugdschakers zijn welkom op het jaarlijkse jeugdschaakevenement SBSA Jeugd Ontmoet Meesters. Dat vindt plaats op zondag 2 januari 2011 in de Prinses Margrietschool in Apeldoorn. Sluitstuk is het Open Apeldoorns Jeugd Snelschaak Kampioenschap. De winnaar ontvangt de Rob Hartoch trofee.

Voor de organisatie van Jeugd Ontmoet Meesters (JOM) tekent Stichting Bevorderen Schaken Apeldoorn (SBSA). Tijdens JOM trainen tientallen jeugdschakers uit het hele land met sterke schakers. Vier van hen komen uit voor het eerste team van Homburg Apeldoorn, dat in de Meesterklasse speelt.

Drie trainers zijn de internationaal meesters Merijn van Delft, Alexander Kabatianski en Roeland Pruijssers. Daarnaast verzorgen Sander van Eijk, Armen Hachijan en Nico Zwirs workshops.

Iedere jeugdschaker t/m 18 jaar kan zich aanmelden bij coördinator Stefan Kuipers, die zelf ook in Homburg Apeldoorn 1 speelt. Hij is bereikbaar via . De dag duurt van 11.00 tot 18.00 uur. Bij diverse onderdelen kunnen deelnemers schaakboeken winnen. Deelname kost 15 euro.

Psycholoog en SBSA-secretaris Karel van Delft houdt van 12.00 tot 14.00 uur voor begeleiders en belangstellenden een lezing met tientallen foto’s en filmpjes over SBSA en het boek ‘Schaaktalent ontwikkelen’. Een preview van het boek staat op www.schaaktalent.nl. De lezing is gratis toegankelijk.

Uitgebreide informatie over Jeugd Ontmoet Meesters staat op de site www.sbsa.nl.

Het adres van de Prinses Margrietschool is Sluisoordlaan 198 in Apeldoorn.

Noot voor de redactie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met SBSA-bestuurslid en JOM-coördinator Stefan Kuipers, of met SBSA-secretaris Karel van Delft, , 06-22226928.

Als bijlage treft u een gratis publiceerbare foto aan van JOM 2010. De foto is gemaakt aan het begin van de traditionele snelschaaksimultaan. Merijn van Delft (grijs jack) gaf een simultaan terwijl een van de andere trainers live commentaar leverde.

Organisator Stefan Kuipers staat links op de foto.

Met vriendelijke groet,

Karel van Delft

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.