Voerendaal 1 komt net tekort in schaakthriller

In de vierde ronde van de Nederlandse competitie begon SV Voerendaal met een ruime achterstand tegen het sterke team van SC Utrecht. De vraag luidde of het zevental de schade binnen de perken wist te houden.

UIteindelijk ontaardde de match in buurtcentrum Cumulus in een ware thriller waarin niet vaststond hoe de matchpunten verdeeld zouden worden.

Schakend Nederland had vanuit meteorologisch oogpunt gezien vandaag geluk gehad. Koninkje Winter had een tijdelijke time-out ingelast waardoor het vervoer amper problemen kende. En zo waren alle spelers, en dat waren er nogal wat, keurig op tijd in het tijdelijk onderkomen van SC Utrecht en Paul Keres. Het wijkcentrum Cumulus de Leeuw is natuurlijk geen Den Hommel maar het bood al datgene wat een schaker nodig heeft: een tafel, bord en stukken en een bargedeelte!

De schaakmiddag begon met een feestelijk randje. Uit handen van voorzitter Jan Jaap Janse (Paul Keres) ontving Hein Piet van der Spek de KNSB-speld voor zijn 50-jarig lidmaatschap bij de KNSB.

Lees verder.

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.