Persconferentie Open NK snelschaken en start inschrijvingen open NK

De persconferentie van de Stichting ter Bevordering van de schaaksport in Dordrecht was een groot succes. De persconferentie werd gehouden om de start van het ‘snelschaakseizoen’ officieel te openen.

Ruim 20 aanwezigen werden gedurende anderhalf uur op speelse wijze onderhouden over het initiatief van het Leerpark Dordrecht, Het Da Vinci College en het Stichtingsbestuur. In de aanloop naar het hoofdtoernooi zal de Stichting, in samenwerking met de diverse sponsoren, diverse nevenevenementen organiseren. Onder andere zal een simultaan georganiseerd worden in het aan het Leerpark grenzende Albert Schweitzer ziekenhuis, zal een (snelschaak)scholentoernooi met diverse Dordtse middelbare scholen georganiseerd worden en zal er een clinic door een sterke schaker gegeven worden. Dit alles om de schaaksport in Dordrecht en omstreken te bevorderen. De middag eindigde actief met een oploswedstrijd en een snelschaaksimultaan, om het goede snelschaakgevoel alvast weer in de vingers te krijgen. Tot slot werd uiteraard aangekondigd dat op zondag 12 december de inschrijvingen geopend zouden worden.

(Mark Timmermans geeft een kloksimultaan)

Met deze inschrijvingen gaat het voorspoedig, om klokslag 21:00 op de zondagavond zaten ongeveer 50 potentiele deelnemers klaar achter de pc om zich in te schrijven voor het toernooi. Na een klein uurtje stond de teller op 120 ingeschreven deelnemers. Hieronder bevinden zich diverse titelhouders uit onder meer Brazilie. Dit houdt in dat het toernooi een zeer internationaal karakter gaat krijgen met deelnemers uit Rusland, Oekraïne, Zweden, Hongarije, Duitsland, de Verenigde Staten, België en uiteraard Nederland. Het totaal aantal titelhouders staat inmiddels op 30, waarvan er 20 de titel van grootmeester mogen voeren.

Het aantal inschrijvingen heeft nog niet het maximum bereikt. Dat betekent dat er nu nog plaatsen beschikbaar zijn en men zich nog kan aanmelden voor het toernooi via snelschaakmarathon.

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.