Promotie voor het schaken: Ouder-kind schaaktoernooi SC Ten Boer

De SC Ten Boer heeft een behoorlijke jeugdafdeling onder leiding van de enthousiaste jeugdleider Roelof Kroon.

Bijschrift foto: Voorzitter Wim van Dijken geeft op tegen jeugdlid Johanna Da Silva Voorham.

Op 18 december vond het eerste ouder-kind toernooi plaats. Maar liefst 23 teams deden mee. De teams bestonden uit een jeugdschaker in combinatie met vader, moeder, opa of lid van de volwassen afdeling. De leeftijd varieerde van 7 tot 70 jaar. Het was een zeer gezellige en spannende middag. Alle teams speelden 5 rondes Zwitsers, waarbij afwisselend kind tegen ouder speelde en kind tegen kind. Sterke schakers kregen een handicap. De eerste prijs werd gewonnen door Steffan Vlaswinkel en Albert Prins.

Een ouder-kind toernooi versterkt de binding tussen ouders en club en tussen volwassen leden en jeugdleden. Bovendien kan het ook zorgen voor nieuwe aanwas. Misschien een idee voor meer verenigingen ?

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.