Illya Nyzhnyk grootmeester, Daan Brandenburg scoort 2e grootmeesternorm

Tijdens de 8e ronde van het Schaakfestival Groningen heeft het 14-jarige schaaktalent Illya Nyzhnyk uit de Oekraine zijn derde en laatste grootmeesternorm gescoord door remise te spelen tegen de Indiƫr Gupta. Hij mag zich hiermee op 14-jarige leeftijd grootmeester noemen. Hii is daarmee de jongste grootmeester ter wereld. Daan Brandenburg uit Hoogkerk won een mooie partij van de Duitser Rotstein en scoorde hiermee zijn tweede grootmeesternorm. Brandenburg moet nu nog een grootmeesternorm scoren om zich definitief grootmeester te mogen noemen. Door zijn zege klom Brandenburg ook naar de gedeelde 1e plaats in het klassement. Hij deelt de leiding met Nyzhnyk, de Canadees Bluvshtein en de Bulgaar Bojkov.

Morgen, donderdag, 30 december wordt in het Universitair Sportcentrum in Groningen de laatste ronde gespeeld. Meer informatie en een uitgebreid verslag (rond 20.30) van de 8e ronde kunt u vinden op onze site www.schaakstadgroningen.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.