Unitas 2 – HSG 2 3-5

HSG 2 heeft knap twee matchpunten overgehouden aan de verre uitwedstrijd tegen Unitas 2 uit Groningen. In het Jannes van der Wal Denksportcentrum zegevierden de Hilversummers verdiend met 5-3.

Het was de eerste uitwedstrijd na de rampwedstrijd in november in Amsterdam-Noord toen HSG 2 werd gedupeerd door achtereenvolgens treinuitval, files en een wegafzetting in verband met een lokale sinterklaasintocht. De verwachting was dat de reis naar Groningen vlotjes zou verlopen. We hadden de vorige keer zoveel pech gehad, dat je toch mocht aannemen dat het nu wel goed zou gaan.

Het ging ook goed, op een kapot geraakte TomTom na. Toch wist chauffeur Johan Lindeman op eigen kracht de speelzaal tijdig te bereiken. Hij wist zijn partij ook nog te winnen, dus in meer opzichten een sterk optreden van Johan zaterdag!

De uitslag was op basis van de ratings enigszins voorspelbaar. Maar de tegenstander beschikt over twee jeugdtalenten die al veel sterker spelen dan hun rating op dit moment aangeeft. De ene is al een fenomeen in het Hoge Noorden: Jorden van Foreest, slechts zo’n tien lentes jong. Schakend Nederland zal vermoedelijk nog veel van hem horen. Het tweede talent is Evie Warmelink, die door grootmeester Sipke Ernst wordt begeleid en onlangs op een toernooi in Hoogeveen een 2300+-performance liet zien terwijl haar Elo nog maar 1900+ is.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.