Interview met Hans van Nieuwenhuizen

Van Nieuwenhuizen is vaste gast in Wijk aan Zee

CAPELLE AAN DEN IJSSEL * Hij noemt zichzelf een ‘goedbedoelende amateur en een rommelaar.’ Toch onderstrepen tientallen bekers zijn schaakkracht. Hans van Nieuwenhuizen heeft meer dan 2.300 officiĆ«le partijen op zijn naam staan en reist stad en land af om gepassioneerd te schaken. Voor de 21e maal speelt hij in Wijk aan Zee, bijna schouder aan schouder met de grootmeesters.

Eenkennig is hij zeker niet. Op de honkbalvelden is hij, zelf ooit actief speler, bekend als announcer: microfonist bij Sparta/Feyenoord en Euro Stars, twee jaar geleden bij het WK landenteams in Rotterdam. In zijn jeugd stonden voetbal en tafeltennis hoog genoteerd bij zijn liefhebberijen. Vandaag de dag krijgen de denksporten voorrang. Lees meer….

Hans van Nieuwenhuizen Corus 2010 (foto Ab Scheel)]

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.