Weer feest in Sliedrecht met een nieuwe boekverloting

Op de site van de SV Sliedrecht staat onderstaand bericht:

WIJK AAN ZEE – Dat 2010 voor Schaakvereniging Sliedrecht een topjaar is gebleken was al bekend gezien de resultaten van de jeugd, het tweede team, de Schaakmanifestatie en de uitgifte van het jubileumboek. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond heeft het jaar voorzien van een gouden randje. In Wijk aan Zee, momenteel het walhalla van de internationale schaakelite, ontving voorzitter Wout Boer uit handen van KNSB-bestuurslid Monique Stam en van schaakmeester en presentator Hans Böhm de Verenigingsprijs 2010 uitgereikt.

De 300 schakers in de zaal gaven de Sliedrechtse voorzitter een groot applaus vanwege het feit dat de jubilerende vereniging in 2010 de grootste ledenwinst van alle schaakverenigingen in Nederland heeft geboekt. De 75-jarige vereniging kon maar liefst 29 nieuwe leden aanmelden, zag er 14 verdwijnen, maar per saldo betekende de aanwas van 15 leden een stijging van het aantal leden met maar liefst 19%. Het ledenaantal van Schaakvereniging Sliedrecht was eind 2010 in totaal 89 leden, een record in de geschiedenis. Inmiddels zijn er alweer nieuwe aanmeldingen en staat de teller op 92 leden! "Op naar de 100", gaf voorzitter Boer de doelstelling van 2011 aan.

De aanwas is opvallend, omdat de tendens in het hele land eigenlijk andersom is. De KNSB heeft nog steeds te maken met een daling van het aantal leden (in 2010 van 600). Schaakvereniging Sliedrecht is dus een grote uitzondering.

De prijs, die met groot enthousiasme door de vele aanwezige leden werd ontvangen, bestaat uit een geldbedrag te besteden aan een clinic of een simultaan door een internationale grootmeester. De komende weken zal bekeken worden welke grootmeester in Sliedrecht te bewonderen zal zijn.

Naast de prijs kreeg de Sliedrechtse delegatie ook een kijkje achter de schermen van het wereldtoernooi. Daar werd voorzitter geïnterviewd voor de site van de KNSB. Tenslotte konden de Sliedrechtse leden van dichtbij kijken hoe de wereldtoppers aan hun partij bezig waren. De nieuwe held voor de Sliedrechtse delegatie werd David Navara, vanwege zijn prachtige schaakstropdas.

Dromende David in pak met schaakstropdas, foto:tk

Dat Schaakvereniging Sliedrecht dus aan de weg timmert is duidelijk, dat dat nu extra beloond is, is een stimulans om het huidige beleid voort te zetten.

Tot zover dit bericht.

Verloting schaakboek De Witte Leeuw

Schaaksite.nl is voornemens in de loop van 2011 vijf schaakboeken te verloten van De Witte Leeuw, geschreven door Jerry van Rekom en Leo Jansen. Hierover is veel meer te vertellen, maar dat komt later.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.