Analyses 8e en 9e speelronde Bundesliga

"… maar schaken is net als karma en de volgende dag was het geluk totaal niet aan mijn zijde…"

-Anish over de Bundesliga (ronden 8 en 9) met analyses van zijn partijen.

Nog geen week na Wijk aan Zee, dat een onverdeeld succes voor mij is geweest (de details en de partijen zal ik later publiceren), moest ik aantreden in de Bundesliga. Ik was erop gebrand om er nog een keer vol voor te gaan, net voordat ik me, voor een lange tijd (misschien zelfs een paar volledige weken :D), volledig op mijn school ga concentreren. In de eerste partij had ik een grote dosis geluk, terwijl ik in de tweede partij een moment concentratieverlies had… Het had beter gekund, maar dat is altijd het geval met ons Koninklijke schaakspel.

Grappig genoeg heb ik het weekend afgesloten met 50%, het percentage waaraan ik gewend was geraakt in de afgelopen maand, terwijl ik van de omgeving van Wijk aan Zee heb genoten.

Hieronder mijn twee partijen die ik heb geanalyseerd. Geniet ervan!

Noot Redactie: Deze analyse is door Anish Giri in het Engels aangeleverd en door medewerkers van de Schaaksite vertaald.

1 Reactie

  1. Avatar
    MvanLeeuwen 10 februari 2011

    Goed initatief! Ik vind de analyses van Giri (zoals in het verleden ook bij Chessbase) altijd erg leerzaam.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.