Chesscool Chess Puzzle Challenge

Speel online mee en win € 300 op de finaledag

Wie vindt het nu niet leuk om een schaakprobleem op te lossen? Op een clubavond, tijdens een training, bij bestudering van een stappenopgave of gewoon thuis, in eigen tempo. Het oplossen van schaakproblemen is leuk voor iedere schaker, jong of oud, met een hoge rating of een wat lagere rating, clubspeler of geen clubspeler. Ook in jeugdopleidingen wordt sinds de introductie van de stappenmethode veel gebruik gemaakt van probleemstellingen om het tactisch inzicht van jeugdschakers verder te ontwikkelen.

Via het internet zijn er zelfs hele websites met honderden schaakproblemen te vinden. Mensen vinden het leuk om iets op te lossen, schakers in het bijzonder. De Chess Puzzle Challenge is daarom een niet te missen event…

The Chess Puzzle Challenge

Op zaterdag 12 februari 2011 start de tweede editie van het enige echte Online Nederlands Schaakpuzzel Toernooi. Deelnemers staan voor de uitdaging om gedurende 64 dagen 64 schaakproblemen op te lossen. De eerste 57 dagen kun je via het internet mee puzzelen in wekelijkse series van 7 schaakproblemen. Na de laatste online serie volgen er een paar ‘rustdagen’ en daarna is de finaledag. Wanneer je via de online series 43 puzzles goed hebt opgelost dan mag je mee doen aan de finale. Tijdens de finale krijg je als finalist de laatste 10 puzzles voorgeschoteld. De finale is op zaterdag 16 april 2011 om 19:00 uur te Haarlem. Dit is tevens de verjaardag van Yochanan Afek, bekend schaker en componist van schaakstudies.

Bij de start van het toernooi betaal je slechts € 10,- voor deelname aan de online series. Haal je de finaleavond, dan pas betaal je een resterend inschrijvingsbedrag van nog eens €10,-.

We zetten alles nog eens voor je op een rij:

– Start van het toernooi: Zaterdag 12 februari 2011.

– Online series: 54 diagrammen/puzzles online via internet op te lossen. Van zaterdag 12 februari 2011 t/m Zaterdag 9 april – 2011 een wekelijkse serie.

– Finaleavond: Zaterdag 16 april 2011 om 19:00 uur in Haarlem.

Prijzen: Eerste prijs € 300,- Tweede prijs € 200,- Derde prijs € 150,- Vierde prijs € 100,- Vijfde prijs € 50,-

Diverse jeugd en ratingprijzen, zie onze website.

Inschrijving: Via de website www.chesscool.nl/puzzle

Deelnamekosten bij aanvang van online series: € 10,-

Inschrijvingen worden pas geldig ná ontvangst van betaling.

Wil je graag meedoen? Schrijf je dan snel in via onze website www.chesscool.nl/puzzle. Je bent welkom.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.