A1 en A2 boeken knappe zeges, A3 net niet

A1 is net te sterk voor LSG 2

Amstelveen heeft het traditiegetrouw lastig tegen LSG. A1 was wel nagenoeg compleet, alleen Lody Kuling ontbrak (Christopher Brookes viel in). Maar de Leidse reserves hebben het lastig dit jaar. Veel zit tegen, en zo stonden ze laatste bij aanvang. De 0-0 verdween al snel van het bord doordat de opponent van Paul-Peter Theulings al na 13 zetten remise aanbood. Christopher toonde zich een waardig invaller en scoorde eveneens een halfje. Jelmer Sminia had kort na de opening een prachtig centrum, maar na een rekenfoutje kwam hij een kwaliteit achter en moest hij nog hard werken voor de remise, die tenslotte via eeuwig schaak werd afgedwongen. Dennis Brouwer stond naar eigen zeggen duidelijk minder toen er ineens remise werd aangeboden. Gauw aanpakken en wegwezen was het devies.

Na al deze remises was de stand 2-2, maar de kop van Amstelveen was minder vredelievend. Sander Los speelde weer zijn geliefde moderne verdediging en via een puike partij scoorde hij een overtuigende zege. Bij Matthew Tan leek er niet veel aan de hand tot de tegenstander zich verslikte en Matthew kon profiteren. Bram ter Schegget had een merkwaardige partij. Zo waren er na een paar uur spelen pas 8 zetten gedaan. Daar kwam natuurlijk tijdnood van, en ook nog op een nog bijna vol bord. Bram kreeg met zwart een zeer irritante pion op e3, maar wit verdedigde stug en meer dan remise leek er na de tijdnoodfase dan ook niet in te zitten. Tot wit plotseling een simpel geval overbelastig overzag en een stuk weggaf.

Daarmee was het 5-2. Nog een halfje nodig. Kevin had in de opening het Frans op onorthodoxe wijze aangepakt. Dat kostte ook zeer veel bedenktijd, waarna hij prompt in vliegende tijdnood kwam maar desondanks de stelling goed bijeen hield. Dus bood Kevin na zet 40 maar eens remise aan voor het beslissende halfje. De tegenstander ging daar eens een kwartiertje over lopen nadenken. Hij overzag de stand op de andere borden en zag dat de 5-5 nog steeds tot de mogelijkheden behoorde. Sybolt Strating was al een poosje in de problemen. Er ging een kwaliteit verloren en ondanks urenlang keepwerk bleek de stand niet houdbaar. Bij Tobias Kabos was het al urenlang verkeerd aan het gaan en dus kon ook hier LSG het punt scoren. Daarmee was het 5-4 en leek een laatste alles-of-nietspoging van Kevin’s opponent het logische vervolg. Maar tot ontzetting van het halve Leidse team had hun speler daar geen zin in. Hij vond dat hij iets minder stond, pakte de remise en deed daarmee Amstelveen het tweede matchpunt cadeau. Een fijn presentje. Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.