Homburg Apeldoorn ten onder tegen HSG

Op zaterdag 12 februari stond de wedstrijd tegen HSG op het programma. Vooraf hadden we gehoopt op wat meer bordpunten, maar de uiteindelijke uitslag van 8,5-1,5 was terecht. Ilja Zaragatski speelde een solide partij tegen Anish Giri en remise was een terechte uitslag. Op bord twee maakte Sebastian Siebrecht een foutje in de opening tegen Jan Smeets en moest de hele partij achter de feiten aanlopen. Op bord drie speelde Roeland Pruijssers een sterke partij tegen Predrag Nikolic, waarbij remise een terechte uitslag was. Merijn van Delft speelde met tegen Erwin l‟Ami. Met zwart kwam hij goed uit de opening en wanneer l‟Ami besloot te offeren had Merijn voordeel bereikt kunnen hebben, maar de stelling zou wel heel moeilijk te spelen zijn. Merijn besloot om het stuk terug te geven, maar wit kreeg wel voordeel en won. Stefan speelde op bord 5 met wit tegen Daniel Stellwagen. Na de opening had hij twee pionnen meer, maar zwart had goede compensatie en de stelling was praktisch erg moeilijk te spelen en Stefan bezweek onder de druk. Sjef Rijnaarts speelde met zwart tegen Friso Nijboer. Nadat hij met een gelijke stelling uit de opening kwam, kreeg hij het erg moeilijk en moest uiteindelijk opgeven.

Tom Meurs speelde met wit tegen Wouter Spoelman. De stelling na de opening was gelijk. Spoelman besloot om de stelling iets scherper te maken door een thematisch kwaliteitsoffer toe te passen. Tom vond het moeilijk om met weinig tijd op de klok de stelling te verdedigen en verloor uiteindelijk. Op bord 8 speelde Armen Hachijan met zwart tegen Ruud Janssen. Na een foutje in de opening stond Armen de hele partij vrij slecht, maar net wanneer hij de stelling gelijktrok, miste hij de juiste zet voor remise. Arthur van de Oudeweetering speelde met wit tegen Robin van Kampen. Na de opening kwam hij niet erg goed te staan, maar hij wist na 20 zetten wel remise te forceren door eeuwig schaak.

Op bord speelde teamcaptain Karel van Delft met zwart tegen Henk Vedder, aangezien Alexander Kabatianski zich afgemeld had wegens ziekte. Karel bereikte na de opening gelijkspel, maar maakte een foutje daarna wat fataal werd. De uiteindelijke uitslag is dus 8,5-1,5 geworden. Na de zesde ronde staan we nog steeds tweede, alleen nu wel gedeeld met HMC Calder en Voerendaal, hoewel we wel minder bordpunten hebben. Maar goed er zijn nog drie ronden te gaan en we hebben een grote kans om tweede te worden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.