Het overzicht boekverloting 2011

We zijn er in geslaagd interessante en zeer uiteenlopende schaakboeken te selecteren voor onze verloting die inmiddels een begrip is geworden. Dit blijkt uit spontane reacties die we ontvangen en die soms vergezeld gaan van een aanbod van boeken voor onze verloting. Bij de besprekingen en de artikelen over de boeken komen we hierop uitgebreid terug.

Onze bezoekers mogen gratis mee doen aan deze verloting en zo willen we bijdragen aan de promotie van het schaken en alles wat zich daar omheen afspeelt.

Zo werken we aan een serie over schaken en schilderkunst die ondersteund zal worden met de verloting van mooie kunstboeken. Verschillende partijen hebben reeds hun medewerking aan deze serie toegezegd. Het ziet er naar uit dat het ook een zeer bijzondere serie zal worden want er komen prachtige schilderijen en verhalen langs.

Op dit moment werken we samen met Margreet Wevers van Schaakkunst aan het ontwerp van een speciale Schaaksite.nl boekenlegger. Ieder exemplaar van onze verloting zullen we van deze fraaie boekenlegger gaan voorzien. Dit geeft weer een toegevoegde waarde aan onze unieke actie. We blijven verrassen!

Onder voorbehoud hieronder onze plannen voor 2011, de exacte data worden t.z.t. in de betreffende besprekingen c.q. artikelen opgenomen

EERSTE KWARTAAL 2011

Schaken voor huisvrouwen (verloting van 10 exemplaren heeft reeds plaatsgevonden)

Jubileumboek SV Bergen (verloting van 10 exemplaren heeft reeds plaatsgevonden op 15 maart.)

TWEEDE KWARTAAL 2011

Johan van Hulst

Een leven lang schaak als sublieme bijzaak

In het kader van de 100e verjaardag van Johan van Hulst heeft Caïssa een boek uitgebracht. Deze feestbundel bevat veel bijdragen van leden van Caïssa en is een monument van liefde voor het schaken en warme vriendschap in de schaakwereld van Johan van Hulst.

Het boek kost 12,50 euro en is inmiddels uitverkocht.

Verloting: vijf exemplaren, verloting heeft reeds plaatsgevonden

Grootmeesters in Groningen

Schaakfestival Groningen 2010

Het boek Grootmeesters in Groningen, het officiële toernooiboek van het jongstleden Schaakfestival Groningen, is alweer enige tijd klaar. Dit jaar rolde het ruim twee maanden eerder van de persen dan vorig jaar, zodat het beschikbaar is op een moment dat het Festival nog vers in het geheugen ligt.

Het is weer een fraai vormgegeven publicatie van ruim 90 pagina’s groot formaat full color, met daarin verhalen, columns, foto’s, analyses, sfeerreportages, foto’s, statistics en nog veel meer – dit alles geïllustreerd met overdrukken van perspublicaties uit alle delen van de schaakwereld.

Exclusieve bijdragen werden geleverd door IM Hans Böhm, GM Mark Bluvshtein, GM Sipke Ernst, IM Robin van Kampen, IM Daan Brandenburg, Ben Hummel, Johan Hut, en Lennart Ootes. Tevens zijn opgenomen een aantal uitgebreide partij-analyses van de hand van de winnaar van 2009, GM Illya Nyzhnyk, en de winnaar van 2010, GM Dejan Bojkov, waardoor het boek ook in schaaktechnisch opzicht veel te bieden heeft.

Het boek is te bestellen door overmaking van € 11,80 euro (9,50 + 2,30 portokosten) op bankrekening 660771128 ten name van Stichting Schaakstad Groningen.

Verloting: vijf exemplaren, vermelden : Groningen, sluiting inzendingen 30 september 2011

De Noordzee opening

Als je de Engelse opening (1. c2-c4) pareert met de Hollandse verdediging (1. … f7-f5) speelt het gevecht zich af op de Noordzee. Ernst Timmer (1954) geeft in zijn nieuwste roman elk hoofdstuk naast een gewone titel een schaakzet mee, die tezamen de Noordzee-opening vormen, een zelf ontwikkelde schaakopening waarmee hij van tijd tot tijd een tegenstander verschalkt.

Het begint zo. 1. c4 f5 2. Pc3 Pf6 3. Dc2 g6 4. e4 fxe4 5. Pxe4 d6. Nog niet veel aan de hand, zou je zeggen. Zwart speelt wellicht loper f5. Het pionnetje op d2 weet nog niet waar hij heen wil. Maar er is aan beide kanten nog flink verzet mogelijk. En verzet is precies wat de hoofdpersonen, Henriët (Jet) en Maguire, in Timmers boek met elkaar verbindt. lees meer

De Noordzee opening, Ernst Timmer

Uitgever: Prometheus, Amsterdam

Prijs: € 19,95

ISBN: 9789044616774

Verloting: tien exemplaren, verloting heeft reeds plaatsgevonden

DERDE KWARTAAL 2011

Een sprong in de Noordzee

Jan Timman

Amsterdam, 2002

Uitgeverij: Uitgeverij De Bezige Bij

Nederlands

Prijs: €16,50

Medium: Boek

Genre: verhalenbundel

Verloting: vijf exemplaren, vermelden : Timman, sluiting inzendingen: 30 oktober 2011

Jubileumboek SV En Passant (75 jaar)

Een mooie combinatie

Op de jubileumreceptie van vrijdag 12 november 2010 is het boek Een mooie combinatie gepresenteerd. Dit boek is verschenen ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum, als vervolg op Een goede zet. In Een goede zet – inmiddels alweer 15 jaar oud – is de geschiedenis van de vereniging uitgebreid beschreven. Het nieuwe boek behandelt dan ook vooral de recente periode.

Verloting: Tien exemplaren, vermelden: En Passant, sluiting inzendingen 30 oktober

Matten 1

MATTEN is de "Hard Gras" over schaken. Het staat vol met leesverhalen over schaken en schakers. Dus geen partijen, geen analyses, en slechts een enkel diagram. Grimmige, vrolijke en ontroerende verhalen over genieën en bijna-genieën. Met foto’s en cartoons. MATTEN is er niet alleen voor de actieve schaker, maar voor iedereen met een brede culturele belangstelling, of met een sluimerende liefde voor het spel.

New in Chess, 2007. Prijs 8,95

Verloting: Tien exemplaren, vermelden: Matten, sluiting inzendingen: 30 november 2011

Bertina Henrichs – De schaakspeelster

Er was eens een kamermeisje…

Eleni woont met haar man Panos, die een garage heeft, en haar 2 kinderen op het Griekse eiland Naxos. In een plaatselijk hotel maakt ze de kamers schoon. Op een dag merkt ze op kamer nummer 17, waar twee Franse toeristen logeren, een schaakspel op dat daar staat opgesteld. Ze raakt geïnteresseerd in het bord met de geruite vlakken en de verschillende pionnen. Ze krijgt het idee om haar man voor zijn verjaardag een schaakspel te geven. Maar Eleni woont in een heel kleine gemeenschap waar de aanschaf van een schaakspel in de roddelcircuits terecht zal komen. Zodat Panos al snel zal weten wat voor een mooi cadeau zijn vrouw voor hem bedacht heeft. Dus bedenkt Eleni een list.

Het zal echter niet de laatste list zijn die Eleni moet verzinnen. Wanneer Panos niet zoveel interesse voor het spel blijkt te hebben, raakt Eleni zelf helemaal in de ban van het spel en begint verwoed de strategieën van het schaakspel te bestuderen.

Uitgever: Geus, Uitgeverij De

Eerste druk: 1-2-2007

Verkoopprijs: € 16,90

Aantal pagina’s: 160

ISBN: 9789044508222

Verloting: tien exemplaren, vermelden: De Schaakspeelster, sluiting inzendingen: 30 november 2011

VIERDE KWARTAAL 2011

De Witte Leeuw

De eerste druk van ‘De Witte Leeuw’ van Leo Jansen en Jerry van Rekom kwam uit in 2003. Het boekwerk, dat alleen in het Nederlands is verschenen, is nu alleen nog via de auteurs te bestellen.

De Witte Leeuw

184 pagina’s, hard cover

ISBN: 90.73216.15x

Prijs: 20 euro, te bestellen bij de auteurs

Verloting: vijf exemplaren, vermelden: Witte Leeuw, sluiting inzendingen : 30 november 2011

AD Dagschaak 2008

Publisher: Schaaknieuws, 2008, Pages: 50, Paperback

160 combinaties geselecteerd door Rini Kuijf, Dagschaak medewerker Algemeen Dagblad sinds 1999.

Geordend in makkelijker en moeilijker.

Prijs 8,45 euro

Verloting: Tien exemplaren, vermelden: Dagschaak, sluiting inzendingen: 30 oktober 2011

Wij presenteren ….. Hans Böhm en Yochanan Afek

Begin 2009 vond de succesvolle introductie plaats van Wij presenteren… DE PION, de eerste uit een serie.

In het vierde kwartaal wordt het tweede deel in deze serie verwacht. Ieder deel gaat over een stuk uit het schaakspel.

Verloting : van dit tweede deel, ‘Wij presenteren…DE TOREN’, gaan we vijf exemplaren verloten, vermelden : De toren, sluiting inzendingen: 31 december 2011.

Klik hier voor aankondiging in de schaakrubiek van De Telegraaf.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.