5e ENCI Limburg Open

Maastricht, 10 t/m 13 juni 2011 (pinksterweekeinde)

Inschrijving geopend.

Het ENCI Limburg Open is in zijn korte bestaan uitgegroeid tot hèt toernooi in Limburg. Met jaarlijks bijna 300 deelnemers is het ook één van de grootste meerdaagse toernooien in Nederland. Omdat het toernooi tevens het officiële kampioenschap van de Limburgse schaakbond huisvest, vormt de deelname van Limburgse schakers de hoofdmoot. Maar het toernooi trekt tevens een grote deelname uit de rest van Nederland, waarbij voor velen de combinatie van deelname aan ons schaaktoernooi in combinatie met een verblijf in de mooiste stad van Nederland een winnende combinatie is. Verder is er traditioneel een grote deelname uit de buurlanden, een vaste delegatie uit Scandinavië onder aanvoering van GM Emanuel Berg (toernooiwinnaar in 2009) en deelname uit Frankrijk, Italië, Groot-Brittanië en de Oekraïne tot de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland aan toe. Het aantrekkelijke prijzengeld heeft de aandacht van topspelers waardoor ieder jaar deelname van een aantal Olympiadegangers gegarandeerd is. Afgelopen jaren mocht het toernooi zich verheugen in de deelname van Miroshnichenko (Ukr) toen de nummer 45 van de wereld die het toernooi samen met Gharamian (Fra) op zijn naam bracht.

Het is kortom een sterk toernooi aan de top, maar ook de club- en huisschaker komt aan zijn trekken. Door de opsplitsing in drie groepen is er voor ieder sportief plezier te beleven. De speciale veteranengroep maakt het ook voor de oudere schaker aantrekkelijk naar Maastricht te komen.Lees hier…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.