12e individuele Europese Kampioenschap schaken

Het 12e individuele Europese Kampioenschap schaken wordt van 22 maart tot en met 3 april in het Franse Aix-les-Bains gehouden. Jan Smeets is een van de Nederlanders die gaat proberen om de Europese titel te veroveren en/of één van de 23 kwalificatieplaatsen voor de aanstaande World Cup in Khanty-Mansiysk probeert te verdienen. Andere grootmeesters uit de vaderlandse top die afreizen naar Zuid-Frankrijk zijn Ivan Sokolov, Erwin l’Ami en Dimitri Reinderman.

Het Europees Kampioenschap is sterk bezet met onder andere tien grootmeesters met een rating van 2700+ en ruim 150 grootmeesters in totaal. De Rus Peter Svidler is de deelnemer met de hoogste rating. Nederlandse deelnemers aan het EK zijn:

Daan Brandenburg, Benjamin Bok, Robin van Kampen, David Miedema, Jochem Snuverink, Lisa Schut, Richard Vedder en Dick de Graaf.

Het Europees Kampioenschap wordt gespeeld in de vorm van een open Zwitsers toernooi. De eerste ronde van het EK-mannen staat voor morgen op het programma. Het totale prijzenfonds bedraagt ruim 110.000 euro, met een hoofdprijs van 20.000 euro. Het EK-vrouwen vindt in mei plaats in Tbilisi (Georgië).

Uiteraard volgen wij dit toernooi met de nodige analyses en verslagen. De live-link is inmiddels al bij "LIVE" vermeld.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.