Winnaar BDO toernooi naar Tata Steel Chess Tournament

Persbericht BDO Chess Tournament 2011

Het 7e BDO Chess Tournament kent dezelfde formule als vorig jaar: een grootmeester- en meestertienkamp vormen de blikvangers met daarnaast een open toernooi waarin promotie naar de meestertienkamp valt af te dwingen. Toch kent de editie van 2011 weer een buitengewoon leuke primeur. Met de toernooidirectie van het Tata Steel Chess Tournament in de personen van Jeroen van den Berg en Hans Goossens is overeengekomen, dat de winnaar van de grootmeestertienkamp van het BDO-toernooi, uitgenodigd wordt om deel te nemen in groep C van het Tata Steel toernooi! Sponsor en toernooidirectie van het BDO toernooi zijn erg blij met deze samenwerking. Dit past ook mooi in de ontwikkeling die het BDO toernooi doormaakt: van meestertoernooi naar grootmeestertoernooi, de succesvolle introductie van het open toernooi en nu de samenwerking met het Tata Steel Chess Tournament.

De opening en loting voor de tienkampen wordt op vrijdag 19 augustus verricht onder leiding van Hans Böhm en vindt plaats in de refter van het Haarlemse stadhuis. Op 20 augustus worden vanaf 13.00 uur de eerste zetten gespeeld in de tienkampen. De spelers in het 9 ronden tellende open toernooi starten een half uur later. De speellocatie is dezelfde als vorig jaar, het fraaie denksportcentrum “’t Spaerne” aan de Spaarndamseweg 416 in Haarlem.

Tenslotte verwachten we dit jaar een klein contingent schakers uit Osnabrück om de stedenband die al 50 jaar stand houdt tussen Haarlem en Osnabrück, mee te vieren in onze stad.

Alle informatie over, alsmede de mogelijkheid om aan te melden voor het toernooi is te vinden op: www.bdochess.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.