Een nieuwe lente, een nieuw (schaak)geluid

Op 19 maart, twee dagen voordat de meteorologische lente begint,zal in de noordelijke schaakarena een nieuw klokje ontluiken,dat zich wellicht snel zal ontwikkelen tot een circuit van activiteiten waarin geestkracht, intuïtie, slagvaardigheid en Fingerspitzengefühl de belangrijkste componenten zijn.

In samenwerking met de Noordelijke Schaakbond en de schaakverenigingen Haren, Groningen,DAC, Lewenborg en Veendam ontwikkelde Schaakpromotie JZ een concept voor een keten van eendaagse rapidtoernooien. Na elk toernooi zullen de persoonlijke resultaten van de deelnemers in een puntenklassement worden verwerkt. Na afloop van de cyclus wordt op basis

van de eindrangschikking een drietal finalegroepen geformeerd, die t.z.t. in Peize de beslissende rapid-finale zullen spelen. Het Eemsmond Schaaktoernooi is tevens etappeplaats van het nieuwe OctoQ-rapidcircuit

Wij zijn uitermate verheugd dat OctoQ,een dochter van de EyeToEye Group, alsmede de gemeente Noordenveld aan dit schaakproject financiële ondersteuning verlenen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.