Schaakclub Bloemendaal viert jubileum met rapidtoernooi op Paaszaterdag

Op paaszaterdag 23 april zal het prachtige gemeentehuis van Bloemendaal door schakers uit heel Nederland worden bevolkt. Dan vindt het jaarlijkse Bloemendaal Chess Festival plaats. De deelnemers spelen in zeven korte partijen om de goedgevulde prijzenpot. Grote vraag is wie de opvolger wordt van Miguoel Admiraal als winnaar van de vorige editie.

Het Bloemendaal Chess Festival maakt ditmaal onderdeel uit van de jubileumviering van de Bloemendaalse Schaakvereniging. De schaakclub bestaat in september precies 90 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een actieve en sterke vereniging, met Lex Jongsma en wijlen Godfried Bomans als de bekendste leden.

Prijzenfonds

Het gemeentehuis aan de Bloemendaalseweg 158 te Overveen biedt plaats aan maximaal 100 deelnemers. Het toernooi duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Iedere partij kent een bedenktijd van 20 minuten per persoon. De winnaar mag niet alleen de beker mee naar huis nemen, maar ook een geldbedrag van 250 euro. De nummers twee en drie ontvangen 150 en 100 euro. Verder worden aparte geldprijzen uitgekeerd per ratingcategorie (speelsterkte van spelers). Het inschrijfgeld bedraagt 10 eur per persoon of 5 eur voor jeugdige schakers die ná 1995 zijn geboren.

Vanzelfsprekend denkt de organisatie ook aan de inwendige mens. De catering zal in goede handen zijn bij eén van de zes plaatselijke sponsors van het toernooi: Rutte Levensmiddelen & Delicatessen.

Inschrijving

De inschrijving voor het populaire Bloemendaal Chess Festival is intussen geopend. Men kan daarvoor terecht op de website van de Bloemendaalse Schaakvereniging: www.schaakclub.nl. Of anders bij Paul de Ron van de organisatie, per email op of telefonisch op 06 18609440.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.