Complimenten

Gert Ligterink, 9 maart 2011

Zijn e-column ‘Complimenten’ begint met :

´Late bezoekers van restaurant Tarantella in Wijk aan Zee kennen het ritueel. In de slotweek van het Tata Steel Chess toernooi verklaart de perschef tijdens de derde of vierde fles Barolo met overslaande stem dat het toernooi zich zelf opnieuw heeft overtroffen. Dat het spannender is geweest dan ooit tevoren en dat de reacties niet eerder zo enthousiast waren.

Omdat de spaghetti voortreffelijk was en de vijfde fles intussen uit de kelder was gehaald, proostten we ook dit jaar op deze bekende woorden. Het belang van complimenten in eigen kring mag immers niet onderschat worden. Voor het zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen van de organisatoren zijn ze van grote waarde.

Na het toernooi konden we constateren dat niet alleen het comité de afgelopen editie hoog had gewaardeerd. Bij het lezen van de weblogs van de diverse deelnemers trad bij mij lichte vermoeidheid op, zo intens tevreden was iedereen. Een typerend citaat uit het blog van C-groep deelnemer Mark Bluvshtein: `This was the best organized chess tournament I have ever attended. The whole organizing committee needs to get credit for that.’

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.