Voerendaal 1 : Best of the Rest

In de achtste ronde van de KNSB-competitie is het Voerendaal-1 gelukt de tweede plaats op te eisen. Terwijl HMC Calder Den Bosch het onderspit moest delven tegen landskampioen HSG Hilversum, streden Homburg Apeldoorn en Voerendaal om de plaats van beste verliezer.

Vanwege de Duitse Bundesliga waren de eerste drie borden al eerder vooruitgespeeld. De routiniers uit Apeldoorn waren niet in staat om hun achterstand van 2-1 goed te maken. Na de 4-3 overwinning van vandaag heeft Voerendaal een nieuwe mijlpaal in hun en Limburgs sc haakhistorie bereikt: De tweede plaats in de Meesterklasse.

Het was vandaag goed toeven in café Keulen te Klimmen. Het lentezonnteje nodigde vele spelers en schaakfans uit om het terras op te zoeken. Misschien had Oscar wel gelijk gehad: "Laten we allemaal snel 7 remises maken en van de zon genieten." Wanneer ik in het bezit was van meer lef en een profane blik dan had ik zeker de sportieve gasten van Apeldoorn dit voorstel aangeboden. Aangezien zij geen enkele baat hadden bij een 3,5-3,5 heb ik van dit verstandige aanzoek afstand genomen.

De wedstrijd kwam zoals gebruikelijk bij Voerendaal langzaam op gang. Met solide spel van beide teams werden de eerste twee á drie uur doorlopen. De 7 remises kwamen wel zeer dichtbij……Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.