Eerste achttal Oegstgeest ’80 grijpt laatste strohalm.

Met het basisachttal ging Oegstgeest 1 afgelopen zaterdag naar het gehucht Vianen (bij Cuyk, onder Nijmegen), waar een 2e klasseclub in stand wordt gehouden door een aantal gesponsorde Duitsers, o.a. de spichtige Reiner Odendahl (2374) en zijn tegenhanger, de ± 200 kg zware Ulrich Dresen (2304). Al hun andere spelers waren 2100-plussers, zelfs een invaller! Kortom, een schijnbaar kansloze missie voor ons eerste. Vlak tevoren besloten wij de zwarte borden 2 (Piket) en 8 (van Drunick) te ruilen, zodat Jan Willem weliswaar werd opgeofferd, doch Joop aan bord 8 wellicht nog wat kon scoren. Nebojsa zat aan bord 3, om met wit een punt te scoren. Deze tactiek pakte goed uit: Joop scoorde een vlotte remise, Nebojsa behaalde een vol punt, maar zelfs Jan Willem bleef op de been, waarover later meer.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.