Houtje Hoofd Helder Open

Persbericht Stichting Houtje Hoofd Helder

Boxtel, woensdag 27 april 2011

Groot Open Schaaktoernooi in SintLucas

Nevenevenement bij Nederlands Kampioenschap

Boxtel staat deze zomer in het teken van de schaaksport. Tegelijk met het Nederlands Kampioenschap wordt van 27 juni tot en met 5 juli een groot open toernooi gespeeld in vakcollege SintLucas. De organisatie rekent op zo’n 150 deelnemers verdeeld over twee groepen. Het toernooi is uitgeschreven door de Stichting Houtje Hoofd Helder, die als doelstelling heeft de schaaksport in het zuiden van Nederland te stimuleren.

Het Houtje Hoofd Helder Open wordt gespeeld volgens het zogenaamde Zwitserse systeem, een in de schaaksport gebruikelijke competitievorm waarbij ook in erg grote groepen binnen negen ronden een onbetwistbare eindstand kan worden opgemaakt. Het toernooi is een officieel FIDE-toernooi; de uitslagen worden verwerkt op de ratinglijsten van de Wereldschaakbond. Het organisatiecomité sluit niet uit dat in de A-groep, voor spelers met een FIDE- of KNSB-rating van minimaal 2000 (sterke clubschakers), ook enkele Internationale Grootmeesters mee zullen doen. De B-groep (maximale rating 2050) is vooral bedoeld voor spelers uit de regionale competities.

Omdat het toernooi lang niet voor alle schaakliefhebbers in de vakantieperiode valt, wordt op doordeweekse dagen in de avonduren gespeeld van 19.00 tot 23.00 uur. Per trein is daarna meer dan de helft van Nederland nog vanuit Boxtel bereikbaar. Op www.houtjehoofdhelder.nl, de website van het toernooi, staan ook overnachtingsmogelijkheden in de omgeving van Boxtel, variërend van campings en B&B’s tot het zeer luxueuze Conferentiehotel Landgoed Huize Bergen in Vught, waar ook de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap zullen logeren.

De Stichting Houtje Hoofd Helder en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond voeren op dit moment samen een sponsorwervingsactie voor de vele activiteiten rond het Nederlands Kampioenschap. Daarbij krijgen ze administratieve en creatieve steun van studenten van SintLucas. De begroting is nog niet volledig gedekt, maar volgens Huub van Dongen, de voorzitter van de stichting, zijn er voldoende toezeggingen om zowel het NK als het Open Toernooi te kunnen garanderen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij

Stichting Houtje Hoofd Helder

Huub van Dongen (voorzitter),

06 53 95 56 53

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.