De Pion I faalt in Arnhem: 4-4

Vandaag was de laatste ronde van de KNSB-competitie. Op het programma stond de verre uitwedstrijd tegen De Toren in Arnhem. Het speellokaal bleek een grote verbouwde landbouwschuur behorend bij een in een boerderij gevestigd pannenkoekenhuis met de illustere naam “De Steenen Camer”, gesitueerd in het prachtige buitengebied ten zuiden van Arnhem. Voor de deur van het lokaal waren een bloemenmarkt en een soort fancy-fair bezig, en de zaalhouder bleek in het geheel niet op de hoogte van het feit dat er een schaakwedstrijd gespeeld zou gaan worden. Kortom, folklore alom.

Voor De Pion I stond er niets op het spel, ten hoogste een stijging van de derde naar de tweede plaats. Voor onze tegenstanders des te meer, zij stonden op de negende plaats met een matchpunt achterstand op Paul Keres 2, Veldhoven en HSC. De Pion I miste de topspelers Stefan Docx (neemt enige tijd schaakrust) en Thierry Penson (heeft een nieuwe baan waarin hij regelmatig op zaterdag moet werken). Maar onze selectie is dermate sterk en breed, dat ons overwicht nog immer behoorlijk groot was. Wel had teamleider Charles Kuijpers tevoren om alertheid gevraagd omdat er bij De Toren diverse underrated “kleine jongetjes” spelen. Onze missie was derhalve om de Arnhemmers voorzichtig te begeleiden in hun afdaling naar de derde klasse. En tot groot verdriet in Utrecht is dat niet gebeurd, De Pion I gaf een zekere overwinning op uiterst dramatische wijze uit handenLees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.