Schaaksponsoring

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de Stichting Houtje Hoofd Helder zijn op dit moment druk bezig sponsors te werven voor het Nederlands Kampioenschap dat van 26 juni tot en met 5 juli in SintLucas in Boxtel wordt gespeeld. Er staan een groot aantal nevenactiviteiten gepland, waaronder een groot Open Toernooi voor subtoppers en amateurs en vooral veel activiteiten voor de jeugd. En ook daar is geld voor nodig.

Schaken is een aantrekkelijke sport om een bedrijf of instelling te profileren. Het imago van de spelers wordt steevast geschilderd in termen als intelligent, vindingrijk en scherpzinnig. Bovendien is het een schone sport, die tegenwoordig gespeeld wordt in een hightech-omgeving. Via moderne media scoort de schaaksport enorme toeschouwersaantallen. Een Nederlands Kampioenschap krijgt zeker aandacht in landelijke media en op televisie, maar het bereik via internet, facebook en twitter is vele malen groter. Over de hele wereld zal het toernooi via allerlei sites worden gevolgd. Alle partijen zijn dankzij de elektronische borden waar op wordt gespeeld direct beschikbaar op het web. De deelname van wonderboy Anish Giri garandeert belangstelling uit alle hoeken van de wereld.

Daarmee zijn we meteen bij de weerlegging van een ander stereotype beeld van de schaaksport aangeland. Heel anders dan vaak wordt verondersteld, is de schaaksport vooral het domein van de jeugd. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers in het NK is door de deelname van de twee oude glories Ivan Sokolov (43) en Friso Nijboer (45) relatief hoog: 28. Maar favoriet Giri viert tijdens het toernooi zijn zeventiende verjaardag. In zijn kielzog is een groot contingent andere Nederlandse youngsters op weg naar de top. Die zijn te bewonderen in het open toernooi.

Bovendien is schaaksponsoring zeer voordelig. Een logo-vermelding op een schaaksite geeft exposure van China tot in Braziliƫ en van de USA tot India. Wekenlang! En niet bij het minst invloedrijke publiek. En de kosten? Daar kunt u vast niet een middagje met een zakenrelatie voor naar tennis gaan kijken. Een overzicht van alle sponsorproposities kunt u vinden op houtjehoofdhelder.nl onder de informatie over de Stichting. U kunt daar ook een sponsorbrochure dowloaden.

Lees verder …

Meer informatie over het Houtje Hoofd Helder Open vind je hier.

De laatste informatie over het NK staat hier!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.