Houtje Hoofd Helder Open staat extra bye toe

In het Houtje Hoofd Helder Open waren twee mogelijke ‘byes’ (½ punt) voorzien, naar keuze in de ronden 2, 3 of 4. In de eerste week van het toernooi blijken veel studenten nog tentamens te hebben en veel scholieren een proefwerkweek. Het organisatiecomité heeft daarom besloten ook een derde ‘bye’ in de genoemde ronden toe te staan. Dat betekent dat de eerste ronde op maandag 27 juni opkomst verplicht is, maar dat daarna op dinsdag, woensdag en donderdag vrijaf genomen kan worden. Vanaf vrijdag 1 juli t/m dinsdag 5 juli moet iedereen natuurlijk wel aanwezig zijn.

Het toernooicomité realiseert zich dat daardoor in de eerste vier ronden een enigszins rommelig toernooi kan ontstaan. Het feit dat veel meer jonge spelers mee kunnen doen, acht de organisatie echter belangrijker. Heel Midden-Nederland heeft vanaf 1 juli vakantie. Ook veel middelbare scholieren uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland blijken vanaf 1 juli vrij van school te zijn.

De ‘byes’ dienen bij inschrijving gemeld te worden. Degenen die gebruik willen maken van de ‘derde bye’ kunnen dat aangeven bij ‘opmerkingen’. Alle informatie over het toernooi, inclusief overnachtingsmogelijkheden, vindt u op www.houtjehoofdhelder.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.