Tiende ROC Nova College Schaaktoernooi

Schaakclub HWP Haarlem organiseert dit jaar het tiende ROC Nova College schaaktoernooi op de locatie Zijlweg 203 (hoek Randweg). Het toernooi duurt van vrijdagavond 1 juli tot en met zondag 3 juli en staat open voor spelers van alle leeftijden en alle sterktes. Inschrijven kan tot 30 juni.

Het ROC Nova College Schaaktoernooi bestaat uit zes ronden volgens het Zwitsers systeem, zodat tegenstanders met evenveel punten elkaar treffen. Ook dit jaar wordt gespeeld in drie groepen gebaseerd op sterkte. De winnaar van groep A ontvangt een geldprijs van €1200. Ook de sterkste spelers in groep B en C worden beloond met een geldprijs. Daarnaast is in elke groep een jeugdprijs te verdienen.

Grootmeesters

Ook dit jaar is het gelukt om een sterk deelnemersveld te krijgen. Grootmeester Matthew Sadler verdedigt zijn eerste plaats van vorig jaar. Zeer verrassend is de deelname Ulf Andersson. De Zweedse Grootmeester won in 1983 het Hoogovens Schaaktoernooi. De organisatie is ook erg blij met de deelname van oud toernooiwinnaar Erik van den Doel en de jeugdige Grootmeester Neelotpal Das uit India.

Partij analyse voor publiek

Op zaterdagmiddag 2 juli en zondagmiddag 3 juli krijgt het publiek uitleg bij de belangrijkste partijen. Dit zal plaatsvinden in de collegezaal van het Nova College. Publiek heeft gratis toegang en is van harte welkom.

Opening en aanmelding

Naast het ROC Nova College Schaaktoernooi op 1, 2 en 3 juli ondersteunde Nova College dit jaar voor de tweede keer het NK Jeugdschaken. De ondersteuning van deze schaaktoernooien past in de visie van het Nova College om jongeren te stimuleren zich verder te ontwikkelen dan alleen in hun vak.

Ed van den Berg, lid College van Bestuur ROC Nova College, opent het toernooi op 1 juli om 19.15 uur. Wie mee wil doen, kan zich tot 30 juni inschrijven via de website www.novacollege.hwphaarlem.nl of telefonisch via nummer 06-50204949. Op de site zijn ook de deelnemerslijst, uitslagen en standen te vinden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.