Leiden Chess Tournament sterker bezet dan ooit

Het vijfde Leiden Chess Tournament dat van 7-17 juli 2011 in het Leidse denksportcentrum wordt gehouden toont dit jaar het sterkste deelnemersveld ooit; met 160 deelnemers is het internationale schaaktoernooi bovendien volledig volgeboekt. Onder de spelers bevinden zich meer dan 10 grootmeesters, 15 meesters en daarnaast een aantal vrouwen (groot)meesters. Dankzij de aanwezigheid van zo’n dertig titelhouders met zeventien verschillende nationaliteiten is het dit keer voor met name het aanstormende schaaktalent mogelijk titelnormen te scoren, zonder dat men perse tegen een aantal (groot)meesters hoeft te spelen. De officiële opening van het toernooi vindt plaats op donderdagavond 7 juli om 19.00 uur met een minimatch tussen de grootmeesters Jan Timman en Anish Giri.

Mede dankzij de hoofdsponsors Adhoc & Solide Administratie & Advies, de Stichting Denksport Leiden en de Stichting Topsport Leiden zien we in de grootmeesterlijke top van het deelnemersveld titelverdediger Predrag Nikolic (Bosnië & Herzegovina), voormalig Europees kampioen Sergey Tiviakov (Rusland en Nederland) en de uit Engeland afkomstige 20-jarige David Howell. Deze Engelse grootmeester was het eerste jonge schaaktalent ter wereld dat op die leeftijd een grootmeester versloeg (1999).

De Leidse eer wordt verdedigd door grootmeester Erik van den Doel, die zich voor het missen van de toernooiwinst van vorig jaar graag zal willen revancheren. Voorts nog in de toptien de (groot)meesters Tomas Polak (Tjechië), Ramil Hasangatin (Tatarstan), Grigor Grigorov (Bulgarije), Oleg Spirin (Rusland), Deepan Chakkravarthy (India) en Marcos Llaneza Vega (Spanje). De speelronden beginnen in het weekeinde om 13.00 uur en op weekdagen om 19.00 uur, behalve woensdag 13 juli, dat is een rustdag in het toernooi. De slotronde op zondag 17 juli begint om 11.00 uur.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.