Rob Bertholée wint Schafeltennis

Op 9 juli jl. vond op het Science Park in Amsterdam het vierde NK Schafeltennis plaats. Organisator en deelnemer Simon Gribling (Hogeschool van Amsterdam) spreekt van een plezierig en zeer sportief toernooi.

Winnaar werd wederom, na 2008 en 2010, Rob Bertholee uit Zoetermeer. Zijn 48 punten (van de maximaal haalbare 56) was net geen toernooirecord, maar met dit indrukwekkende totaal zette hij zijn naaste belagers op ruime achterstand. Tweede werd Robin Swinkels, vorige week nog derde bij het NK Schaken in Boxtel, die ook de schaakprijs in de wacht sleepte. Omdat hij met tafeltennis ook de nodige puntjes bijeensprokkelde eindigde hij op 42 punten. Derde werd de all rounder Thomas Beuman, die ook tijdens eerdere schafeltennistoernooien van zich had doen spreken.

De prijs voor de beste tafeltennisprestatie ging naar jeugdspeler Martijn van der Heide en de prijs voor de beste jeugdspeler naar de enige vrouwelijke deelnemer in het veld Tanja Helle. Tanja gold lange tijd als schaakbelofte, maar koos uiteindelijk voor tafeltennis en dat gaat haar elk jaar beter af.

Leuk detail was de deelname van twee Australische schaaktoppers, die op doorreis van Philadelphia naar Dieren, de toernooizaal in Amsterdam aandeden.

Eindstand 4e NK Schafeltennis

Het podium bij het Schafeltennis

3. Thomas Beuman (35 punten); 1. Rob Bertholee (48 punten); 2. Robin Swinkels (42 punten)

De beslissende match voor de beste schaker Robin Swinkels verslaat Moulthun Ly 1,5-0,5

Organisator Simon Gribling was een van de weinigen die winnaar Rob Bertholee puntjes kon afpakken

Robin Swinkels bleef tegen Rob Bertholee slechts met veel moeite overeind

Met dank aan René Olthof die voor deze sfeerimpressie tekende en alle foto’s maakte.

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.