Schaakrubriek Johan Hut

Met ingang van deze week plaatsen wij in ons overzicht van wekelijkse schaakrubrieken ook die van Johan Hut. Hij begon in december 1996 in de Gooi- en Eemlander, waar hij ook over schaken op de sportpagina schrijft. Sinds 2001 staat de rubriek ook in de andere kranten van de Hollandse Dagblad Combinatie (HDC): het Noord-Hollands Dagblad, het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant en het Leidsch Dagblad. Met een oplage van ongeveer 250.000 is dit de grootste regionale schaakrubriek van Nederland.

In de rubriek schrijft Hut over bijna alle grote Nederlandse toernooien en veel over de KNSB-competitie. Vanwege het verspreidingsgebied van de kranten nemen HSG, LSG en BSG daarbij een belangrijke rol in en in de komende jaren waarschijnlijk ook En Passant. Over buitenlandse toernooien en de wereldtop schrijft hij weinig.

Johan Hut schreef in de afgelopen vijftien jaar ook voor Schaakmagazine, Schaaknieuws en Schakers.Info. Op onze site schrijft hij dit jaar de Canon van het Nederlandse schaken in 64 vensters. Hij woont in Baarn en schreef drie boeken over de geschiedenis van zijn dorp.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.