Organisatie BDO wil nog jaren door met het toernooi

Over een paar weken, van 20 tot en met 28 augustus, wordt in Haarlem voor de zevende keer het BDO-toernooi gehouden. Van een meestertoernooi uitgegroeid tot een grootmeester- en een meestertoernooi en sinds vorig jaar ook met een open toernooi (A+B) erbij. Het evenement kent – net als het Tata-toernooi – een promotieregeling waarbij de winnaar van de grootmeestergroep van BDO een invitatie voor de C-groep van Tata krijgt. De website van de schaakbond sprak met Paul Tuijp en Andre Hendriks van de organisatie.

Toernooidirecteur Paul Tuijp had het de afgelopen maanden overigens behoorlijk druk met het rond krijgen van de grootmeestergroep (Premier) en de meestergroep (Challenger): ‘Om normen haalbaar te maken, moest ik steeds uitrekenen wie (welke elo) ik nodig had voor een gm-norm van 6 uit 9 in de Premier en een im-norm van 6 uit 9 in de Challenger Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.